تاریخ ایران - جلد 2
نویسنده:
سر پرسی سایکس
مترجم:
سید محمد تقی فخر داعی گیلانی
امتیاز دهید
کتاب تاریخ ایران اثر ژنرال انگلیسی پرسی سایکس در دو جلد است. این کتاب تاریخ ایران را از ابتدا (تمدن ایلام، شوش و ...) تا حدود سال ۱۳۰۹ هجری خورشیدی ارائه میدهد. این کتاب در سه چاپ در سالهای ۱۲۹۴ و ۱۳۰۰ و ۱۳۰۹ در انگلستان به چاپ رسیده است و نویسنده هربار مطالب جدیدی به کتاب افزوده است. این کتاب که از معروفترین کتابهای تاریخ کلی ایران در عصر کنونی به شمار میآید، توسط سید محمدتقی فخرداعی گیلانی ترجمه شده است.
هم اکنون چاپ این کتاب در ایران ممنوع است.
تاریخ ایران - جلد 1:
http://ketabnak.com/comment.php?dlid=50540
هم اکنون چاپ این کتاب در ایران ممنوع است.
تاریخ ایران - جلد 1:
http://ketabnak.com/comment.php?dlid=50540
آپلود شده توسط:
ramin12345
1392/06/07
دیدگاههای کتاب الکترونیکی تاریخ ایران - جلد 2
خصوصاً دیکتاتور مذهبی و ضد ملی
در این کتاب نگاه از بالا به پایین اروپاییان به ایرانیان را هم میشود دید. مثلا تمام مظالم ایران در جنگ جهانی اول را به کناری میگذارد و به جای آن بارها میگوید ایران مدیون جنگ جهانی اول بوده، چراکه این جنگ باعث شده کشورهای پیشرفته در این کشور جاده بکشند. یا در یک خلاف واقع تاریخی، دلیل ایجاد پلیس جنوب در بحبوحهی جنگ جهانی اول را نه مقابله با نیروهای ایرانیِ طرفدار آلمان بلکه مبارزه با دزدی و راهزنی در ایران معرفی کرده است!!! در انتهای کتاب هم یک بخش دربارهی راه آهن ایران دارد که به خوبی نشان میدهد علاقهی انگلیسیها چه مسیر خط آهنی بوده و رضاشاه با همهی آنها مخالفت کرده است.
به نظر من کسی که دربارهی ایران پس از صفوی مطالعه میکند پس ازخواندن این کتاب، به قدر خواندن ده کتاب پیش میافتد.
و اما کتابی که او به نام تاریخ ایران تالیف نموده چندان دارای ارزش علمی نیست و در نقد این کتاب استاد عبدالحسین نوایی و فریدون آدمیت و چندی دیگر از اساتید تاریخ نقدهایی وارد نموده اند.
یا نه فقط ترجمه هایش با هم فرق می کند[/quote]
تاریخ پرسی سایکس را تا بدانجا که می دانم تنها فخر داعی گیلانی ترجمه کرده و ترجمه ای از اقبال آشتیانی نه دیده ام و نه جایی دیده ام که به ایشان چنین ترجمه ای نسبت دهند.
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B9%D8%A8%D8%A7%D8%B3_%D8%A7%D9%82%D8%A8%D8%A7%D9%84_%D8%A2%D8%B4%D8%AA%DB%8C%D8%A7%D9%86%DB%8C
یا نه فقط ترجمه هایش با هم فرق می کند